13.11.2022 17:00
Nová Paka
5:4 pr.
(2:0, 1:2, 1:2 – 1:0)
Jaroměř
13.
Nová Paka, Zimní stadion, 13.11.2022 17:00

BK Nová Paka

Mahdal – Leder, Junek, Vrba, Suvorov, Kotyza, Šípek – Rossokha, Fedulov, Hnik, Bondar, Kindyshev, Horyna, Hric, Fišar, Nevyhoštěný.

HC Jaroměř

Mrázek – Voňka, Vágner, Kotrč, Mišinec, L. Souček, Bujňák – Holub, Háze, Rind, Kašpar, Teuber, Krause, Záliš, Tomášek, Kocián, L. Souček.
Branky a nahrávky: 04:52 Nevyhoštěný (Horyna, Kotyza; 5/5), 11:44 Kindyshev (Hnik, Bondar; 5/5), 21:50 Nevyhoštěný (Horyna, Kotyza; 5/4), 41:37 Horyna (Nevyhoštěný; 5/5), 63:19 Hnik (3/3) – 29:26 Krause (Voňka; 5/5), 36:19 L. Souček (Rind, Vágner; 5/5), 53:02 Kašpar (Kocián, Bujňák; 5/4), 55:44 Kašpar (Rind; 5/5). Rozhodčí: Machač – Horák, Vodička. Diváci: 248. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4.
Utkání s celkem Jaroměře přineslo dramatický vývoj a kvalitní hru.

Od úvodního vhazování se odehrával urputný duel, který přinášel velké šance na obou stranách. Domácí Mahdal pokryl neuvěřitelné příležitosti hostí. Naopak domácí dokázali dvakrát skórovat. nejprve otevřel v páté minutě skóre Michal nevyhoštěný, kterému šanci vytvořil Mirek Horyna. Zvýšení přinesla první řada po kombinaci Bondar - Hnik, autorem branky Roman Kindyshev.

V úvodu druhé třetiny zvýšil na tři nula Michal Nevyhoštěný znovu po spolupráci Horyna - Kotyza. Zdálo se být vše na dobré cestě pro domácí tým, ale urputná a nevzdávající se Jaroměř bojovala. V polovině utkání snížil Petr Krause a necelé čtyři minuty před koncem třetiny snížil na rozdíl jediné branky hostující Lukáš Souček. Hosté vytvářeli tlak na srovnání, ale do přestávky nestihli.

V poslední třetině vrátil vedení o dvě branky domácím Mirek Horyna po samostatné akci, když zpoza branky zasunul po ledě k tyči. Znovu se zdálo, že utkání mají domácí ve své moci, ale Jaroměř stále neúnavně bojovala a výsledkem ji bylo posupné srovnání stavu, když dvakrát skóroval Jaroslav Kašpar. Základní hrací doba skončila za nerozhodného stavu.

Prodloužení hráno tři ku třem bylo šachovou partií. Domácí sice více drželi kotouč, ale šanci si velkou nevytvořili. To spíše domácí Mahdal musel čelit komplikovaným situacím. Hosté zkusili odvolat při hře brankaře a hráli ve čtyřech proti třem, ale ani tento "tah" jim nevyšel. Došlo k přerušení hry. Za krátkou chvíli po zisku kotouče se odhodlali znovu k této variantě, ale v pásmu ztratili kotouč a pozorný Fanda Hnik k volnému kotouči dobruslil jako první a dovezl jej do opuštěné branky hostujícího týmu.

Nová Paka bude pravděpodobně první v tabulce základní části KHK a postoupí do elitní skupiny společné soutěže PU a KHK krajů. Po středečním utkání ve Dvoře Králové s Novým Městem bude hrát již v neděli 20. 11. v Litomyšli a ve středu v Nové Pace znovu s Jaroměř.

Ohlasy po utkání

Pavel Fedulov: Jsem rád, že jsme dotáhli zápas k vítězství i přes to že jsme měli hromadu chyb v obraně. Nejsem spokojen s dnešním výkonem úplně všech mladých hráčů. Potřebují přidat, druhá část bude těžká.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři