23.10.2022 17:00
Nová Paka
5:0
(0:1, 1:1, 3:1)
Nové Město nad Metují
7.
Nová Paka, Zimní stadion, 23.10.2022 17:00

BK Nová Paka

Bouška – Leder, Junek, Vrba, Suvorov, Kotyza – Hnik, Bondar, Kindyshev, Fedulov, Horyna, Hric, Nevyhoštěný, Gutsu.

TJ Spartak Nové Město nad Metují

Čáp – Vitebský, Klust, Šrenk, Borovec, Dufek, Mert, Pohl – Zámečník, Reichmann, Černý, Bucek, Řehák, Hynek, Veselý, Dvořák, Vanát, Prouza.
Branky a nahrávky: 33:05 Hnik (Bondar; 4/5), 50:16 Nevyhoštěný (Hric, Kotyza; 5/4), 56:58 Kindyshev (Hnik; 4/3), 58:13 Hnik (Kindyshev, Bondar; 4/3) – 05:00 Dvořák (Dufek; 5/5), 20:22 Dvořák (5/5), 52:11 Dvořák (Reichmann; 5/4). Rozhodčí: Machač – Roischel, Rezek. Diváci: 196. Vyloučení: 4:9. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 30:21. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.
Utkání s prvním celkem tabulky přineslo nečekaný průběh s vítěznou tečkou pro domácí tým.

Domácí tým do utkání vstoupil s "okleštěnou" sestavou z důvodu zranění a nemocí. Přesto lídrovi tabulky byl více než rovnocenným soupeřem. Největší překážkou domácím útočníkům byl novoměstský gólman Pepa Čáp, který dlouhá léta strávil ve druhé lize HC RODOS. Hosté se dostali do vedení brankou Jardy Dvořáka z úniku po chybě domácích ve středním pásmu. Velké šance Fandy Hnika, Sašy Gutsu a dalších zůstávaly v lapačce hostujícího gólmana.

Ihned po vhazování se radovali hosté z druhého úspěchu, když znovu ujel Jarda Dvořák. Hra se zrychlila. Domácí měli v této části hodně vyloučených a to za velice přísného "metru". Snížení přinesla akce v oslabení. Jinak to asi nešlo. V plném počtu hráli domácí málo kdy. Semjon Bondar přihrál Fandovi Hnikovi, který z pravého kruhu vymetl nekompromisně horní růžek Čápovy branky.

Ve třetí třetině se děly věci. Oba týmy se přetahovali o body. Domácí působili sehranějším dojmem. Vytvářeli si šance. Jen to chtělo ještě lepší kombinaci ve finálních akcích. Střelami Čápa nemohli ohrozit. Vyrovnání přišlo v přesilové hře. Tibor Hric se dokázal probojovat středním pásmem do útočného. Diagonálně přihrál Michalu Nevyhoštěnému, který přesnou střelou k tyči zavěsil gól. Jenže za malý okamžik byl střelec vyloučen. Hosté díky tomu získali vedení. Po pravém křídle ujížděl kapitán hostí David Reichmann. Přihrál na protilehlou stranu Jardovi Dvořákovi, který završil hattrick. Dvě minuty na to úplně zbytečně mimo hru u střídací lavice hostí napadl domácího Tibora Hrice novoměstský David Dufek. Obdržel 2+2 minuty trestu. Za necelé dvě minuty šel na trestnou domácí Horyna. O čtyři vteřiny později hostující Tomáš Veselý. Za pět vteřin ve hře 4:3 domácí vsítili vyrovnávací branku po krásné kombinaci Fandy Hnika zavěsil Roman Kindyshev. Na trestech zbývalo ještě mnoho času. Hosté si pouze odmazali trest ve výši dvou vteřin ze čtyřminutového. Hra 4:3 pokračovala. V čase 58:13 hala "vybuchla" nadšením. Domácí čtveřice excelentně zakombinovala. Hokejový "ťukes" vyšachoval hostující trojici. Fanda Hnik zavěsil nekompromisně. Vítězství bylo znovu v rukách domácích. Vidina první porážky v sezóně hostující lavičku úplně vynervovala. Za nadávání si jejich lavice vysloužila dvouminutový trest. To neunesl jejich hlavní trenér, když plnou láhev mrštil do hlavy hlavního rozhodčího utkání Libora Machače. Utkání bylo v čase 58:13 ukončeno pro inzultaci rozhodčího. Domácí se tak mohli radovat z vítězství nad dosud neporaženým celkem.

Ohlasy po utkání

Pavel Fedulov: Těžký soupeř, perfektní zápas. Škoda, že se nedohrál. Jelikož marodíme a ještě k tomu dnes hrála juniorka, bylo nás málo. Musel jsem se obléknout i já a upřímně jsem si to užil. Famózní výkon celého týmu. Jsem klukům vděčný a jsem na ně hrdý. Navíc se podařilo udělat krásný dárek ke kulatinám našemu Pavlíkovi.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři