12.10.2022 18:00
Nová Paka
6:5
(1:2, 1:2, 4:1)
Trutnov
4.
Nová Paka, Zimní stadion, 12.10.2022 18:00

BK Nová Paka

Bouška – Leder, Najman, Vrba, Suvorov, Kotyza – Bon, Rossokha, Hnik, Sobchenko, Kindyshev, Horyna, Hric, Malík, Nevyhoštěný, Gutsu.

HC Trutnov

Pluháček – Junek, T. Křížek, Chaloupka, Zákravský, Z. Křížek – Chytráček, Bureš, Švadlák, Mach, Šimoníček, Vognar, Vondráček, Luštinec, Janoušek, Novák, Oppelt, Smékal.
Branky a nahrávky: 07:16 Najman (Kindyshev, Hnik; 5/5), 31:13 Nevyhoštěný (Horyna, Hric; 5/5), 43:28 Suvorov (Hnik; 4/5), 56:03 Horyna (Kotyza, Hric; 5/5), 57:24 Horyna (Bon; 5/5), 58:01 Hnik (Bon, Kindyshev; 5/5) – 16:01 Šimoníček (Mach; 5/5), 19:59 Chytráček (Luštinec; 5/5), 23:31 Luštinec (Janoušek, Chytráček; 5/3), 35:23 Junek (Smékal; 5/4), 58:59 Luštinec (Chytráček; 5/5). Rozhodčí: Padevět – Bednář, Runštuk. Diváci: 185. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 36:38. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 6:4, 6:5.

Utkání přineslo vše. Nejprve dlouhou dobu vedli hosté, ale domácí poslední třetinu vyhráli 4:1 a připsali si cenné vítězství a hlavně přinesli velkou radost svým příznivcům.

Po prohraném utkání na ledě Nového Bydžova, kde naši hráči nezvládli závěr, když byl v poslední minutě vyloučen Saša Suvorov a domácí tím dokázali vstřelit vítěznou branku a poté ve snaze našeho kolektivu o vyrovnání v power play dali ještě sedmou do prázdné branky, jsme čekali těžký duel.

Úvod první třetiny přinesl převahu domácích. Ze čtyř gólovek skóroval pouze Jiří Najman střelou po ledě od modré. Přes skrumáž clonících to měl hostující Pluháček těžké. Hosté postupně hru vyrovnali a v závěru byli lepším týmem a po právu se dostali do vedení.

Vinou vyloučení se domácí dostali do dvougólové ztráty. Hosté pokračovali zlepšenou hrou. Domácí snížili po tlaku Trutnova po rychlé protiútoku. Miroslav Horyna na dlouhou hokejku dokázal udržet kotouč v útočném pásmu a překvapivý obrat hry využili Tibor Hric s Michalem Nevyhoštěným. Naopak i Nová Paka měla výhodu dvojnásobné přesilovky, ale gólová bezzubost je držela v nepříznivém stavu. Znovu do dvougólového náskoku dostal hosty přesnou střelou Lukáš Junek.

Dvě třetiny nepříznivého vývoje zastavila k veliké radosti třetiny třetí. Nejprve snížil Saša Suvorov v oslabení, když vybojoval a přihrál František Hnik. Vyrovnání přinesl bijící se Miroslav Horyna a do vedení dostal Novou Paku znovu autor vyrovnávající branky. Krásným přídavkem pečetil vítězství František Hnik a mohl dát ještě branku sedmou. Snížení přinesl trochu lacině sice prudkou střelou Jakub Luštinec. Poslední minuta přinesla oddechové časy na obou stranách, ale domácí již byli v "laufu" a vítězství si nenechali vzít.

Ohlasy po utkání

Pavel Fedulov: Těžké utkání. Jsem rád, že tým dokázal zápas obrátit. Kluci makali do konce a výhru si určitě zasloužili.

Aleš Půlpán: Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání s ohledem na soupisku soupeře. Trutnov má v týmu několik útočníků, kteří mají velkou kvalitu a průběh zápasu to potvrdil. První třetinu, přesto, že jsme soupeře přehrávali, jsme prohráli. Naše hra se nevedla ani druhou třetinu a tak jsme s kolegou Pavlem Fedulovem změnili taktiku a to přineslo vítězství.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři