05.10.2022 18:00
Nová Paka
6:3
(1:2, 4:0, 1:1)
Třebechovice p/O
2.
Nová Paka, Zimní stadion, 05.10.2022 18:00

BK Nová Paka

Bouška – Leder, Pekárek, Najman, Suvorov, Fišar, Kotyza – Sobchenko, Hnik, Kindyshev, Rossokha, Horyna, Lejdar, Hric, Vrba, Malík, Nevyhoštěný, Gutsu.

SK Třebechovice pod Orebem

Petrů (Vaněk) – Kostka, Plíhal, Souček, Dittrich, Hanousek, Veselý – Javůrek, J. Drašnar, Wolf, Zahradník, Jušta, Sajdl, T. Drašnar.
Branky a nahrávky: 02:57 Hnik (Kindyshev, Malík; 5/5), 23:22 Horyna (Kotyza, Hric; 5/4), 25:11 Horyna (Kotyza, Hric; 5/4), 34:13 Gutsu (Najman; 5/5), 38:13 Kindyshev (Hnik, Malík; 5/5), 57:16 Hric (Nevyhoštěný; 4/4) – 03:07 Jušta (T. Drašnar; 5/5), 08:46 T. Drašnar (5/5), 51:09 Veselý (T. Drašnar; 5/4). Rozhodčí: Machač – Boček, Rezek. Diváci: 158. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. Střely na branku: 33:39. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2, 5:3, 6:3.
První regionální domácí utkání, po třech letech v II. lize ČR, se domácím hráčům povedlo, i když úvod měli komplikovaný. Rozhodli báječnou druhou třetinou.

Již v úvodním střídání dostal "namázáno" na osu Fanda Hnik, ale průjezd hostující obranou brankou nedokončil. Z úvodního gólu se jeden z nejlepších domácích borců radoval o dvě minuty později. O deset vteřin později srovnal překvapivě hostující Jušta a za pět minut Třebechovice vedli brankou Tomáše Drašnara. Domácí byli sice lepším týmem, více stříleli, ale srovnat do konce první třetiny nedokázali.

Druhou třetinu získali domácí pro sebe. Čtyřmi brankami rozhodli o vítězi. Srovnal v přesilové hře Mirek Horyna. Michal Nevyhoštěný, také v přesilové hře, poslal domácí do vedení po krásné akci Kotyzy a Hrice. Vedení pojistil, malý vzrůstem, ale hokejově vyzrálým projevem mladíček Saša Gutsu. Navrch pojistku přidal šikovný Roman Kindyshev, po precizní akci Davida Malíka a Fandy Hnika.

Domácí v poslední třetině góly nepřidávali, i když hráli stále dobře. Jedna branka hostí byla dosažena tečí prolétnutím tzv. teploměrem pod levou paží Martina Boušky. V utkání, podobně jako v Náchodě, atakoval 90% procentní úspěšnost zákroků. Poslední branku dal oblíbený Tibor Hric, když mu naservíroval Michal Nevyhoštěný. Domácí nasadili také juniory a mladé hráče. Zejména výkonnost Saši Gutsu je výborná. Zaujal výkon Miroslava Horyny, stejně jako v Náchodě, a to zejména z toho důvodu, že strávil několik sezón v jičínské nerelize. U některých hráčů nehraje důležitost úrovně soutěže, ale jeho sportovní přístup.

Ohlasy po utkání

Pavel Fedulov: Jednoznačně špatný a nepovedený vstup do utkání. Nesmyslné chyby a nedodržení systému hry. Nevím jestli to byla nervozita před prvním mistrákem doma nebo něco jiného ... Pak o přestávce se tým probral a na druhou třetinu nastoupil úplně jiný mančaft. Bereme zasloužené tři body a připravujeme se k dalšímu utkání v Novém Bydžově.

Aleš Půlpán: Po našem úvodním tlaku a vstřelené brance, jsme ve všech činnostech polevili. Soupeř toho využil a dvakrát skóroval. Do druhé třetiny jsme vstoupili už herně o moc líp a převzali jsme otěže zápasu. Ačkoliv jsme vyhráli, nejsem s naší hrou vůbec spokojen. Budeme muset hodně zapracovat na zlepšení.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři