14.02.2024 19:00
Litomyšl
2:3
(1:0, 1:3, 0:0)
Nová Paka
32.
Litomyšl, Zimní stadion, 14.02.2024 19:00

HC Litomyšl

Horáček – Jonáš, Zahradník, Š. Voříšek, Bažant, Švec, Bláha – Stoklasa, Edl, Vomočil, Dostál, Pilař, Barkóci, T. Půlpán, A. Půlpán, J. Voříšek, Jakubec.

BK Nová Paka

Krinwald – Najman, Vrba, Klust, Had – Malík, Dvořák, Hric, Trejbal, Brokeš, Vedral, Strnad, Foerster, Fedulov.
Branky a nahrávky: 19:47 A. Půlpán (Vomočil, J. Voříšek; 5/5), 36:35 Dostál (TS) – 32:14 Strnad (Brokeš, Had; 5/5), 35:14 Strnad (Hric, Brokeš; 5/5), 39:08 Malík (Foerster, Najman; 5/5). Rozhodčí: Rulíček – Pitra, Dalecký. Diváci: 179. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Střely na branku: 2:3. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Sportovní krize týmu, která má kořeny se zcela zbytečným, neustále odkládaným utkáním s Opočnem kdy byl vážně zraněn Miroslav Horyna, hrající ve výborné formě, pokračuje. Postupem času v průběhu ledna přibývali hráči na marodce a dalšími zraněními. Z toho pramenila šňůra čtyř po sobě jdoucích proher.

V Litomyšli nastoupilo pouze 13 hráčů včetně nováčka z juniorky Jana Vedrala. Znovu v sestavě s trenérem Pavlem Fedulovem. Tým posílili uzdravení Petr Foerster a Petr Had. Ale stále chyběli další hráči, kteří ještě nejsou zcela uzdravení.

Soupeř z Litomyšle také nemá v tomto období dobrou formu, a tak se doufalo, že by to mohlo dopadnout lépe než utkání minulá.

Od samého počátku utkání byli domácí aktivnějším týmem s rychlejším pohybem a častou střelbou. Ale od prvního zákroku byl Roman Krinwald zcela sebejistý a dodával tak spoluhráčům energii. V samém závěru se domácí tým Alešem Půlpánem radoval z nečekaného vedení. Roman na třetí dorážku už nestačil.

Ve druhé třetině se dvakrát prosadil Vojtěch Strnad a strhl vedení na stranu Nové Paky. Domácí srovnali z trestného střílení Dostálem. Vedení vystřelil v poslední minutě kapitán hostí David Malík.

V poslední třetině hráli hosté z Nové Paky velmi dobře. Sice branku nedali, ale zaslouženě dovedli utkání do vítězného konce. V brance skutečně velmi dobře zachytal Roman Krinwald, který má výjimečný podíl na zisku všech tří bodů.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři