19.11.2023 17:00
Nová Paka
2:4
(1:0, 1:1, 0:3)
Litomyšl
14.
Nová Paka, Zimní stadion, 19.11.2023 17:00

BK Nová Paka

Krinwald – Najman, Kotyza, Suvorov, Šípek, Vrba, Klust, Had, Fišar – Foerster, Strnad, Nevyhoštěný, Mach, Malík, Dvořák, Hric, Horyna, Brokeš.

HC Litomyšl

Horáček – Škvor, Jonáš, Zahradník, Š. Voříšek, Bláha, Bažant – J. Voříšek, Švec, Vomočil, Háněl, Dostál, Pilař, Barkóci, Půlpán, Stoklasa, Jakubec, Edl, Jankovský.
Branky a nahrávky: 13:31 Nevyhoštěný (Kotyza, Brokeš; 5/5), 28:52 Mach (Strnad, Horyna; 5/5) – 35:57 Jakubec (Bažant, Stoklasa; 4/5), 45:02 Stoklasa (Jankovský; 5/5), 49:25 Pilař (Jonáš; 5/5), 59:26 Půlpán (Jakubec; 5/4). Rozhodčí: Nedvěd – Brož, Hurei. Diváci: 238. Vyloučení: 2:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 2:4. Průběh utkání: 2:0, 2:4.
Úvod utkání přinesl vyrovnanou hru s trochu větší zarputilostí obou týmů v osobních soubojích. Přesto, že tým Nové Paky hraje raději technický konstruktivní hokej, v úvodních pasážích hry soupeřovu tvrdost přijal a vracel stejnou měrou. Domácím dlouho nevycházela koncovka až se do útoku přihnala druhá pětka domácích. Po rychlém přechodu středního pásma v útočném dobře sehráli kombinaci a uvolnili ke střelecké pozici Michal nevyhoštěného, který střelou do pravého horního růžku otevřel skóre utkání. Na obou stranách přišly dva stejné momenty, kdy mohli hráči skórovat do odkryté branky, ale štěstí v zakončení je opustilo. Kotouče létaly nepochopitelně mimo zcela odkryté sítě. Ve druhé třetině se hra domácích zlepšila. Soupeřova brankáře zasypali šestnácti střelami, ale jen Marek Mach po kombinaci celé třetí pětky dokázal zavěsit. Pro domácí to byla poslední radost. Zcela nepochopitelně prohospodařili čtyřminutovou přesilovou hru při vyloučení Adama Jonáš. Místo, aby vedení pojistili nechali si dát facku v podobě zcela nesmyslné kontaktní branky. Do třetí třetiny stačilo hostům bránit a občas zahrozit do nezorganizované obrany domácích. Nejprve vyrovnal již ve 46. minutě Stoklasa a pak dal vítěznou branku zcela odkrytý Pilař. Domácí se hodně snažili. Útočili, stříleli, ale pořád bez úspěchu. Svůj výkon navyšovali, ale náhradní gólman hostí s pomocí štěstí svůj tým držel ve vítězném stavu. Poslední naději na srovnání stavu vzalo domácím přísné vyloučení Horyny. I přes to se hráči Nové Paky snažili, ale nakonec hloupou chybou dali soupeři možnost vsítit další branku.
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři