05.11.2023 18:00
Chrudim
3:4 sn
(1:1, 1:2, 1:0 – 0:0 – 0:1)
Nová Paka
11.
Chrudim, Zimní stadion, 05.11.2023 18:00

HC Chrudim

Novotný – M. Felcman, Hrdlička, Urban, Linhart, M. Dvořák, Pazdera – V. Felcman, Pavlík, Langr, Plch, Kostka, Brožek, Cvrček, Novák, Hebek, Macas, Dobiáš, Formánek.

BK Nová Paka

Krinwald – Najman, Kotyza, Suvorov, Vrba, Had, Fišar, Klust – Brokeš, Hnik, Mach, Nevyhoštěný, Malík, J. Dvořák, Horyna, Strnad, Foerster.
Branky a nahrávky: 10:31 Brožek (Linhart, V. Felcman; 5/5), 25:06 Kostka (Pavlík; 5/5), 54:46 Langr (Macas, Hebek; 5/5) – 18:01 Strnad (Horyna; 5/5), 25:58 Strnad (Horyna, Mach; 5/5), 26:41 Foerster (Brokeš; 5/5), rozh. náj. Brokeš. Rozhodčí: Vrba – Kopecký, Kopecký. Diváci: 150. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Střely na branku: 3:4. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3.
Informace z minulého utkání, že tým BK Nová Paka je zcela jinde, se v Chrudimi ukázala nerelevantní. Stačilo v první třetině pustit hru bez povšimnutí k tvrdé hře a rázem byly v reálu dobré akcie domácích. Předcházelo ještě rozhodnutí DK Pardubického kraje o šíleném trestu Lukáše Nezbedy na čtyři utkání za vražení do hráče v před brankovém prostoru Dvora Králové Šimona Junka, které se obešlo bez zranění (hráč utkání nedohrál, v následném již nastoupil). V posledních pěti minutách byli vylučování hosté velmi přísně, i když nedovolený zákrok Honzy Kotyzy faulem byl. V utkání se příjemně představil ve skvělém výkonu brankář Nové Paky Roman Krinwald a tentokráte útočník Vojtěch Strnad. Perfektním zakončením rozhodl trestné nájezdy Tomáš Brokeš.

Před sezónou jsme zaznamenali vyjádření klubů KHK Nového Bydžova, Jaroměře, Nového Města nad Metují o tom, že jim současný model nevyhovuje a také o tom, že byli často v Pardubickém kraji řezáni. Tzn., že bylo domácím dovoleno hrát tvrději než je běžné. Náš HOK na tyto kritiky nepřistoupil, ale kdo ví jak budou členové realizačního týmu reagovat až se s tím setkají i v dalších utkáních.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán: Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Houževnatý soupeř hrál na hranici faulů a mnohdy až za ní. To nám nesedělo. Nedokázali jsme hrát naši hru. Ale i přes všechny obtíže jsme dovezli domů dva body. Všem našim hráčům patří velký respekt.

Jiří Hronek: Byla hrozná řež!

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři