15.10.2023 17:00
Nová Paka
5:3
(0:2, 2:0, 3:1)
Třebechovice p/O
6.
Nová Paka, Zimní stadion, 15.10.2023 17:00

BK Nová Paka

Krinwald – Najman, Kotyza, Suvorov, Šípek, Vrba, Fišar, Had – Strnad, Mach, Nevyhoštěný, Malík, Dvořák, Hric, Nezbeda, Horyna, Brokeš, Trejbal, Foerster, Hnik.

SK Třebechovice pod Orebem

Šimon – Veselý, Mlateček, Samek, Kellner, Kostka, Souček – Wolf, T. Drašnar, Netušil, Sajdl, Jušta, Menyhárt, Zahradník, Bartoň, J. Drašnar, Matouš.
Branky a nahrávky: 25:04 Kotyza (Nevyhoštěný, Had; 5/4), 31:05 Nevyhoštěný (Brokeš; 5/5), 42:40 Strnad (Vrba, Horyna; 5/5), 46:00 Nevyhoštěný (Brokeš, Kotyza; 4/5), 54:33 Dvořák (Hnik, Malík; 5/4) – 06:36 Veselý (Wolf, Kostka; 4/4), 12:23 Bartoň (Matouš, Mlateček; 5/5), 58:32 Menyhárt (T. Drašnar, Souček; 5/5). Rozhodčí: Veinfurter – Rezek, Šesták. Diváci: 234. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 5:3. Průběh utkání: 0:2, 5:2, 5:3.
Již první útok při pobytu na ledové ploše ukázal, že bude domácí výrazně lepším týmem. Jenže Jardovi Dvořákovi zazvonila jen tyč třebechovické branky. Domácí svého soupeře přehrávali, ale branka žádná. Do páté minuty utkání bylo nabrusleno jen v útočném pásmu. Pak přišel trest za vyhození kotouče hostujícího hráče a následně byl vyloučen domácí hráč. Hostující Milan Veselý vstřelil branku přesně k levé tyči po dobré kombinaci s Wolfem. Domácí trochu znervózněli, ale dál pokračovali v nátlakové hře. Z nahodilé akce se hostujícímu týmu podařilo ve třinácté minutě odskočit o dvě branky. Do konce třetiny se již hosté dostávali do soupeřova pásma, ale branku nedali. V první třetině se domácím nepodařilo překonat šestnáctiletého brankáře Honzu Šimona.

Do druhé třetiny nastoupili domácí s mírně změněnou sestavou. Snížení nepříznivého stavu přinesla až přesilová hra v šesté minutě druhé třetiny. Kombinaci v útočném pásmu využil přesným zakončením obránce Honza Kotyza. Vyrovnání mohl přinést Tomáš Brokeš, ale trestný nájezd neproměnil, ale přinesla jej znovu druhá řada. Tomáš Brokeš vypracoval šanci, kterou Michal Nevyhoštěný přesně dokončil. Přes mnoho dalších šancí se domácí do vedení v této části nedostali. Trpělivá hra jim přinesla vyrovnání a zastavení skóre na straně soupeře.

Ve třetí třetině pokračovali domácí v přehrávání svého soupeře. Branku dali šťastnou tečí Vojtěcha Strnada. Na dvoubrankový náskok je posla hráč večera Michal Nevyhoštěný, který znovu těžil z přesné přihrávky Tomáše Brokeše. Pojistku vítězství přinesla první řada, když přesně a šťastně tečoval kotouč Jarda Dvořák. Hosté ještě zbytečně skórovali minutu a půl před koncem. Zkusili power-play bezúspěšně.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán: Po výborném výkonu jsme po zásluze vyhráli. Vynikající výkon hostujícího gólmana chránil Třebechovice od většího rozdílu.

Pavel Fedulov: Nepovedená první třetina. Škoda zbytečných gólů. Jinak jsme byli celý zápas lepší. Otázkou bylo jen jestli své šance budeme využívat. To se nakonec povedlo.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři