27.09.2023 18:00
Nová Paka
5:3
(1:0, 1:1, 3:2)
Jaroměř
2.
Nová Paka, Zimní stadion, 27.09.2023 18:00

BK Nová Paka

Kundrík – Had, Klust, Vrba, Šípek, Suvorov, Najman – Mach, Foerster, Strnad, Trejbal, Brokeš, Horyna, Nezbeda, Hric, Nevyhoštěný.

HC Jaroměř

Stodola (59. Filip) – Štohanzl, Kotrč, Vacek, Petira, Bujňák – Mertlík, Holub, Kačerovský, Záliš, Kašpar, Teuber, Hájek, Rind, Tomášek, Kocián, Souček.
Branky a nahrávky: 08:25 Hric (Suvorov, Mach; 5/4), 23:26 Nevyhoštěný (Hric, Brokeš; 5/5), 55:46 Brokeš (Hric; 5/5), 59:00 Brokeš (Nevyhoštěný, Suvorov; 5/5), 59:30 Hric (Klust; 5/5) – 31:59 Kašpar (Kocián, Kotrč; 5/5), 44:11 Kocián (Kotrč; 4/5), 59:59 Hájek (Vacek; 5/5). Rozhodčí: Petr – Bednář, Runštuk. Diváci: 123. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 5:3. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2, 5:3.
Ve druhém utkání nové sezóny 2023/2024 přivítal tým BK Nová Paka známého soupeře z Jaroměře. Oproti očekávání hráli hosté kombinační hokej. V úvodu utkání byli lepším týmem. Zakrátko domácí převzali inciativu a svého soupeře dlouho přehrávali. Bohužel z převahy získali vedením velmi hezkou brankou Tibora Hrice v přesilové hře, kdy skvěle kombinovali jeho spoluhráči Saša Suvorov a Petr Had. V závěru první třetiny v přesilové hře přišel útlum domácího týmu. V úvodu druhé třetiny se šťastně trefil domácí Michal Nevyhoštěný, když si jeho kotouč srazil do vlastní branky jaroměřský obránce. Hosté snížil v polovině utkání Kašparem a v úvodu poslední třetiny srovnali ve vlastním oslabení ze samostatného úniku Kociána. Hosté měli v poslední části několik příležitostí v přesilových hrách, ale ani jednou je nevyužili. Bylo to hop nebo trop. Zdálo se že domácí nehrají v pohodě a hosté hru vyrovnali. V padesáté šesté minutě utkání vyhrál vhazování v útočném pásmu Tibor Hric. Tomáš Brokeš dokázal vymíchat hostujícího gólmana a třetí brankou dostal domácí do důležitého vedení. Zanedlouho odvolávali hosté ze hry svého gólmana. Jenže se v té chvíli zmocnil v obranném pásmu kotouč Tomáš Brokeš a odjíždějícího gólmana překvapil dalekonosnou střelou. Čtvrtý gól znamenal definitivní jistotu vítězství. Jenže hosté se nevzdali. Cítili se silní a schopní na zdramatizování utkání. Další pokus hostí o power-play byl znovu zmařen. Z hloubi pásma nahodil kotouč obránce Matěj Klust a ujíždějící Tibor Hric kotouč dostrkal do jaroměřské branky popáté. V závěru v čase sirény padl nešťastný gól za Kundrikova záda. Branka byla uznána a díky tomu se náš tým drží na druhé příčce tabulky.

Ohlasy po utkání

Pavel Fedulov: S Jaroměří nemáme nikdy lehké utkání. Mají pár šikovných hráčů přes které jde jejich hra. My jsme do zápasu nastoupili bez první pětky z důvodu marodky. S výsledkem jsme spokojeni. Ve hře máme pořád co zlepšovat.

Věděli jsme, že utkání s Jaroměří bude velmi těžké a průběh to potvrdil. Bez šesti hráčů základní sestavy jsme ale zápas zvládli a po zásluze vyhráli.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři